ZOO Dvůr Králové

16.10.2018 19:58

VZDĚLÁVACÍ EXKURZE - ZOO DVŮR KRÁLOVÉ

V úterý 16.10.2018 1. a 2. ročník vyjel na exkurzi do ZOO, kde nás skvělá lektorka Ilona seznámila s životem exotických zvířat. Přálo nám moc hezké počasí a tak jsme si to všichni užili. 

Hned u vchodu nás uvítali lemuři, kteří chytali ranní sluníčko, pak jsme se vyrazili podívat na levharty, dva brášky dovezené ze Švédska, kteří si právě zvykali na nový výběh. Měli jsme štěstí a také dvě slonice nám ukázali spolu s jejich ošetřovatelem, co všechno umí a jedna mám dokonce i zapískala na pozdrav. 

Poté jsme se seznámili s gorilím samcem, kterého jeho ošetřovatel zrovna krmil zdravou zeleninovou svačinkou, ovoce moc nesmí, neboť po něm prý tloustne :-) a vydali jsme se za šimpanzí rodinkou a zde dostali podrobný návod, jak jednotlivé opičky od sebe rozeznat podle vzhledu. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací také o zebrách a žirafách a pak se s námi lektorka rozloučila. 

Dali jsme si svačinku, trochu se proběhali v lanovém parku a nakoupili pár suvenýrů pro radost. Zastavili jsme se kouknout také na netopýry, želvy a jedovatou Afriku a vodní svět. A pak už jen vyčůrat a hurá zpátky domů, kam ná zavezl šikovný řidič pan Radek Pohl, kterému děkujeme.