Výjezd ze školních lavic

27.03.2012 09:59

 

Zpráva z pobytu v rámci projektu "Prevence v každém věku"

07.10.2011 22:44

 

 

Výjezd ze školních lavic

V roce 2011 získala naše škola dotaci MŠMT právě v oblasti prevence sociálně patologických jevů. Součástí našeho projektu nazvaného Prevence v každém věku byly dvoudenní sebepoznávací kurzy určené pro žáky 3.,4. ročníku a 8. ročníku. Během roku 2011 prošly také všechny ročníky desetihodinovými tematickými bloky k dané problematice. Cílem bylo nejen získání informací, také  např. nácvik odmítání, zlepšení vztahů v třídních kolektivech.

Tyto projekty jsou velice přínosné a umožňují věnovat se žákům v ještě širším měřítku.

Mgr. Blanka Rašková, ředitelka ZŠ

 

Ve dnech 19. a 20. září 2011 proběhl na chatě START v Jedlové v Orlických horách výchovně vzdělávací program Prevence v každém věku. Tento program spadá do Školního vzdělávacího programu primární prevence.

Výjezdu se účastnili žáci 3. a 4. ročníku ze ZŠ v Dobrém. Dvoudenní pracovní náplň byla zaměřena na prevenci sociálně patologických jevů, ale určitě přispěla i ke zlepšení a upevnění vztahů ve třídě. Pro vaši představu uvádím několik bodů z dvoudenního programu : hry na spolupráci a důvěru-stavění věže, malování erbu, vesmírná hra. Prevence kouření – důvody, proč zvířata nekouří -pracovní listy veverky Věrky, pohádky o kouření. A samozřejmě hry na čerstvém vzduchu, procházky po okolní krajině, sbírání hub.

Zajímavý program pro žáky připravily lektorky Mgr. Petra Kalibová a Mgr. Zdenka Ženatová, okresní preventička.  Děkujeme a těšíme se na další spolupráci.

Mgr. Ivana Moravcová, třídní učitelka

 

Žáci 8. ročníku Základní školy v Dobrém se již potřetí vypravili v 22. a 23. září na společný dvoudenní výjezd. Tentokrát byla jejich cílem chata Start v Jedlové v Orlických horách. Cílem pobytu nebyla zábava. Podobné akce se pořádají v rámci primární prevence a žákům se věnovaly profesionální lektorky Mgr. Kalibová a Mgr. Ženatová. Protože nám počasí přálo, mohli jsme část aktivit prožít na čerstvém vzduchu. Škoda jen, že jsme v Jedlové pobyli pouze dva dny. I tak budeme ze společných zážitků čerpat celý školní rok a kdo ví, třeba nás podobné akce v budoucnu ještě potkají.

D. Dragounová, třídní učitelka



Více zde: https://www.zsdobre.cz/news/zprava-z-pobytu-v-ramci-projektu-prevence-v-kazdem-veku/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz