Středa 14. 11.

16.11.2012 01:12

Dnes nás čeká střední škola!!!

Po toulkách po jesličkách, přípravkách a malých dětech nás autobus vyvezl kousek dál po městě, abychom mohli vidět konečně i starší studenty v akci.

Grace Academy

Ujal se nás headteacher assistent - zástupce ředitele a povídal nám o své škole. Opět jde o školu kde je hodně dětí přistěhovalců.

Grace academy je ohromná a moderní škola sponzorovaná křesťanským Lordem Velingtonem. Povinností je školní kaple nebo černá či tmavá

uniforma. 

Všechny třídy mají vedle dveří jakousi výlohu, kterou je krásně do tříd vidět. Včetně těch na fyziku, chemii atd. Ředitel - manažer má pod sebou několik zástupců, kteří mají na starosti určitou část školního provozu či administrativy má pak dost času na ontrolu hodin, učitelů, žáků. Každá škola má k dispozici několik metodických poradců, ve třídách několik asistentů, jó, to se to pak učí.

Bablake School

První anglická klasika. Soukromá škola s hlavní budovou co má vnitřek jak škola z Harryho Pottera.

Děti platí školné, které není nikterak nízké. Takže na všechno je peněz dost. A je to vidět. Specializované učebny na všechno - od kuchyňky přes výtvarné dílny po hodně dobře vybavené pracovní dílny - zvlášť na dřevo nebo plasty. A sportovní zázemí? Posilovna s mnoha stroji, lezecká stěna, gymnastický sál, několik hřišť. Dále pak divadelní sál, učebny dramatu nebo menší třídy na hudební nástroje.