Republikové finále školních týmů ve stolním tenise

01.12.2011 15:38

16.11.2011 07:56

Ve dnech 14. - 15. listopadu 2011 se v Holicích konalo republikové finále školních týmů. Družstvo dívek naší školy se sem probojovalo po suverénních výkonech v okresním a krajském kole, kde za celou dobu neztratilo ani bod. Jedním z favoritů jsme byli i na republice. Při úvodním losování jsme byli nasazeni jako třetí nejlepší tým. Aneta Doucková a Monika Rozínková své postavení potvrzovaly v každém zápase a základní skupinu vyhrály opět bez ztráty bodu. Svým soupeřkám nedaly šanci a do losování pavouka o celkový triumf šly s vidinou velkého úspěchu. 

Pro čtvrtfinále nám los přiřadil soupeře ze Vsetína, kterého holky opět vyřídily 3:0. DAlší boje se měly odehrávat v úterý.V semifinále nás čekal soupeř z Vlašimi. S největším favoritem turnaje holky bojovaly, jejich výborný výkon však na hráčky s reprezentačními zkušenostmi nestačil a prohrály 0:3. Čekal nás tedy zápas o třetí místo. V něm se děvčata utkala se soupeřem z Humpolce. Holky zde předvedly plnou škálu herních dovedností, ale i psychyckých kolapsů a znovunastartování svých šancí. Po úvodních dvouhrách, kde jsme jasně dobyli dva body, na řadu přišla čtyřhra. V ní holky celkem snadno získaly první set a vše směřovalo k hladkému výstupu na bronzový stupínek. Jenže pak pár nepovedených míčků soupeři nahnalo vítr do plachet, hoky začaly kazit i celkem jednoduché balóny a čtyřhru prohrály. V následných dvouhrách však potvrdily, že stolní tenis ovládají a přes některé problémy potřebné body pro zisk třetího místa vybojovaly.

Krásný pohár jim pak předávala bývalá olympionička Květa Jeriová-Pecková a i tento slavnostní okamžik přispěl k dobrému pocitu z této sportovní akce.

Holkám velká gratulace a přání, ať se jim v jejich další sportovní kariéře daří co nejlépe.

Výsledky:

Základní skupina:

Dobré x Lipník nad Bečvou    3:0

Dobré x Karlovy Vary           3:0

Dobré x Lanškroun              3:0

Čtvrtfinále:

Dobré x Vsetín                    3:0

Semifinále:

Dobré x Vlašim                   0:3

O třetí místo:

Dobré x Humpolec              3:2