Mikulášský program

08.12.2019 20:55

Mikulášský program

 

Den 5. prosince prožívají žáci naší školy tradičně s Mikulášem, andělem a čerty. I letos se žáci 9. ročníku proměnili v pohádkové bytosti a navštívili školku, I.st. základní školy a dokonce zavítali i na obecní úřad. Všichni byli asi moc hodní, protože se od té doby nikdo nepostrádá.

Žáci dalších ročníků prožili tento den trochu jinak. 5.-7. ročník vyjel do Hradce Králové, kde měl každý ročník jiný program.

Žáci z 5. ročníku navštívili hvězdárnu a planetárium v Hradci Králové. Nejprve si prohlédli hvězdářský dalekohled, následně se seznámili s modelem Sluneční soustavy a na závěr se přemístili do planetária, kde byl program rozdělen do tří částí. V první části viděli oblohu a co vše na ní lze pozorovat, v druhé části cestovali vesmírem a ve třetí časti zhlédli naučný animovaný film.

p. uč. Novotná

Se s žáky 6. ročníku jsme se vydali po stopách Bílého tesáka, které nás zavedly až do Divadla Drak v Hradci Králové. Tamní herci nastudovali dobrodružný příběh Jacka Londona o opuštěném vlkovi velmi moderně. Využili na jevišti opravdový sníh, skutečné červy i videoprojekci s živým přenosem přímo z pódia. Po představení jsme prošli královéhradecké náměstí, kde jsme se seznámili s jeho historií a pokochali se nazdobeným vánočním stromkem. I když byla strašná zima, kulturní výlet jsme si báječně užili.

 p. uč. Šimek

7. ročník zavítal na exkurzi Malé vodní elektrárny "Hučák" firmy ČEZ v Hradci Králové. Během hodiny a půl děti prošly informační smrští o alternativních zdrojích elektrické energie. Krásná a zajímavá expozice obsahovala film, výklad, praktické ukázky i workshopy. Opravdu příjemné a poučné dopoledne si užily děti i dospělý doprovod.

p. uč. Preininger