Hokejbalový týden

01.09.2016 14:44

Hokejbalový týden

 
17.04.2016 09:03

Ve čtvrtek 14. 4. a v pátek 15. 4. jsme se zúčastnili okresního kola Hokejbalu proti drogám. Naše zápasy byly součástí hokejbalového týdne, kde se na zimním stadionu v Opočně vystřídaly během týdne všechny věkové kategorie žáků a studentů. Od nejmenších prvňáčků po středoškoláky.

1. - 3. ročník

Prvním týmem z Dobrého který zasáh do hokejbalových bojů byli nejmladší žáčci z 1. - 3. ročníku. Systém pro tuto kategorii byl 3+0 (tzn. bez brankáře) na šířku stadionu. Do soutěže se přihlásilo 5 týmů. Prvním soupeřem byla ZŠ Fr. Kupky. Víme, že v na asfaltovém hřišti před dobrušskou školou delší dobu stojí mantinely a bylo tedy jasné, že naši soupeři hokejbal již delší dobu trénují. Převaha Dobrušky sice byla, ne ale nějak zásadní. Několikrát při nás stálo štěstí, takže ještě cca 3 min před koncem jsme drželi krásný výsledek 1:1. Bohužel, v závěru se o něco lepší soupeř přece jenom prosadil a zápas ovládl. V druhém zápase proti dětem z Českého Meziříčí jsme si věřili o něco více. Na šance jsme byli jasně lepší, na ty se však nehraje. Díky spornému pravidlu o možnosti klečet v domácím brankovišti se pro naše střelce stal poslední hrající hráč (klečící a celou bránu svým tělem zabírající) takřka neprůstřelný. Soupeř byl úspěšnější, takže opět prohra. Třetí zápas s Opočnem byl vyrovnaný a dramatický až do úplného závěru, a ze zápasu si oba týmy odnesly spravedlivý bod za nerozhodný výsledek. V posledním zápase s Voděradama se už projevila únava a soupeř postupným navyšováním skóre zápas ovládl.

Dobré x Dobruška Fr. Kupky 1:4 (Dostál)

Dobré x České Meziříčí 1:4 (Dostál)

Dobré x Opočno 2:2 (Štěpán Špringr)

Dobré x Voděrady 0:3

Díky skóre nakonec kluci obsadili konečné 4. místo před Opočnem. Turnaj ovládli kluci z Dobrušky.

6. - 7. ročník

Hokejbalový týden v Opočně uzavřel turnaj kat. III. Hrálo se na celém hřišti, systémem 5+1, kde gólman obléká plnou hokejovou výstroj. Pro naše děti něco zcela nového. 6 týmů bylo rozděleno do dvou skupin. Doberáci se utkali postupně s Opočnem a Dobruškou Fr. Kupky. Zcela nové rozměry hřiště, těžký neskákavý míček, hokejky, jiná pravidla - to vše našim klukům působilo velké problémy. Opočenský tým plný místních hokejistů tak velice rychle vedl a zápas vypadal na velký debakl. Naštěstí, kluci se brzy s podmínkami srovnali a nějaký divoký výsledek nedovolili. V druhém zápase proti Dobrušce už ráz hry nebyl tak jednoznačný, měli jsme i pár šancí, ale soupeř si výsledek zkušeně pohlídal. Třetí místo ve skupině nám předurčilo souboj o 5. - 6. místo proti Voděradům. V zápase jsme od začátku měli víc ze hry, prosadit se však byl neřešitelný problém. A když jedna z mála akcí soupeře si našla cíl za zády gólmana Lukáše Ehla, bylo zle. Naštěstí se nakonec Honzovi Kohoutkovi podařilo srovnat a zápas dospěl do závěrečných trestných nájezdů. V něm Lukáš nedal soupeřovým střelcům šanci, za nás se nemílili D. Táčner a T. Doucek, takže nakonec 5. místo v turnaji.

Dobré x Opočno 0:3

Dobré x Dobruška Fr. Kupky 0:3

Dobré x Voděrady 1:1 (Kohoutek) (2:0 na sam. nájezdy - Táčner, Doucek)

Na závěr díky rodičům, kteří pomohli s dopravou -  Špringrovi, Douckovi, Zyklovi, Ehlovi a Táčnerovi.



Více zde: https://www.zsdobre.cz/news/hokejbalovy-tyden/