Hokejbal 6. - 7. třída

18.04.2017 19:35

V úterý 18. 4. 2017 se na zimním stadionu v Opočně odehrál první z řady hokejbalových turnajů. První se do bojů pustili kluci zue 6. a 7. tříd. Náš celek byl nalosován do 4. členné skupiny se školami z Voděrad, Dobrušky - Pulické a Opočnem.

V prvním zápase jsme remizovali s Pulickou ZŠ 1:1 (Táčner), nutno ale podotknout, že se nám nepodařilo proměnit celou řadu šancí a v zápase jsme byli jasně lepším týmem. Druhý zápas přinesl šance na obou stranách, ale gólmani tentokrát své území ubránili. Dobré x Voděrady 0:0. Třetí zápas ve skupině proti Opočnu přinesl z naší strany víc bránění, ale dokázali jsme si vytvořit i pár nadějných šancí. Bohužel, Opočno si na rozdíl od nás s jednou šancí poradilo a odneslo si těsné vítězství 1:0.. Další zápasy ve skupině:

Voděrady x Opočno 0:0

Voděrady x Dobruška Pulická 1:2

Opočno x Dobruška Pulická 5:0

Nakonec tedy do bojů o finále postoupilo Opočno a Dob. Pulická. Pro stejný počet bodů i vstřelených a obdržených gólů muselo třetího ve skupině (který si mohl ještě zahrát jeden zápas o konečné umístění)  určit až trestné střílení. Z trojice Čtvrtečka Jakub - Táčner - Doucek se za záda soupeřova gólmana trefil poslední zmiňovaný, gólman Lukáš Ehl nepropustil ani jednu střelu a ve skupině jsme tak obsadili třetí místo.

V posledním utkání jsme tak vyzvali klukjy z Českého Meziříčí. V celkem vyrovnaném utkání se vedení ujalo Meziříčí, na 1:1 vyrovnal T. Doucek a tentýž hráč - když už to vypadalo na další trestné nájezdy - po krásné kombinaci s Táčnerem vstřelil cca 30s před koncem vítězný gól.

Celkově jsme tak obsadili 5. místo.

Do finále turnaje pak postoupily děti ze ZŠ Fr. Kupky a Gymnázia Dobruška.

Klukům patří velká pochvala - s jedním střídajícím hráčem si sáhli hodně hluboko do svých sil. Přesto důstojně turnaj odehráli a s jedinou porážkou (s týmem s několika hokejisty) tak odehráli výborný turnaj.

Sestava: Lukáš Ehl - Jakub Michl, Michal Rašek - Denis Táčner, Tomáš Doucek, Václav Čtvrtečka, Jakub Čtvrtečka.

Díky p. Michlovi a p. ředitelce za odvoz na a z turnaje.