Beseda s L. Mulerem

30.06.2012 15:32

 

Beseda s L. Mulerem

18.03.2012 21:16

 

BESEDA - Láska, přátelství a šikana
 
Ve středu 15. 2. 2012 promluvil do srdcí žáků ZŠ v Dobrém p. Lubomír M“uller, spisovatel, který k nám dorazil až z Brna na besedu o lásce, přátelství a šikanování. Tato beseda byla spíše osobní než formální, spojená s autorským čtením z autobiografických děl Schody do nebeského pokoje a Oběti milostného nerozumu. Autor vyprávěl o svém životě, o problémech, které osloví i současnou generaci, vyjadřoval pocit ve svých 15 letech. Tuto vnitřní bolest byl schopen ze sebe vydat až ve svých padesáti letech.
Většina z nás o tom přemýšlela i po škole. P. M"uller je výborný vypravěč a poutavou formou nám sděloval vlastní zkušenost.
Cílem besedy bylo, abychom si uvědomili, jak zlá může být šikana a že první láska může být úžasná, ale i bolestivá, zdůraznil, jak je důležité mít někoho, komu se můžeme se svými problémy svěřit.
Vyprávění v nás zanechalo hluboký zážitek a určitě si knihy rádi přečteme.
 
A. Vágnerová (žákyně 8.ročníku), O. Falta (žák 9.ročníku)
 
A další názory :
-dojmy, které jsem si odnesl, mi však daly i povzbuzení a výzvy do mého života -moc obdivuji, že o tom dokáže mluvit před všemi lidmi -zaujalo mě, jaké věci dokázal vydržet -obsah a vzpomínky mě zaujaly, ale zaskočily mě i způsoby chování druhých -člověk se sebehorší minulostí by měl bojovat -beru si z toho příklad